Çimka

Çimka 1

Është çimka e shtretërve më e zakonshme dhe më përshtatur në mjedisin e njeriut[2]. Gjendet ne vendet me klimë të butë në të gjithë botën dhe është e njohur që nga kohërat e lashta.

Çimkat e shtratit të rritura janë të kuqe-errëta, me një trup oval të rrafshuar. Ato nuk kanë krahë dhe kanë qime mikroskopike që i japin atyre një pamje me vija. Çimkat e shtratit të rritura janë 5 deri 8 mm te gjata dhe lëvizin mjaft shpejtë për të shpëtuar nga ndonjë vëzhgues i kujdesshëm. Nimfat janë të tejdukshme dhe me ngjyrë më të hapur. Duke u rritur, ato bëhen gjithnjë e më të errëta dhe të mbyllura. Si të rritura, ato shpesh krahasohen me thjerrëzat ose farat mollave.

Email

Adresa

to top